Essie – Licorice (88) & Bourjois 1 Seconde – Top Coat Vampire Vanity (32) | Love Lacquer

essie licorice bourjois vampire vanity 04

Iedere zondag laat ik jullie een nagellak zien. Vorige week is dit helaas niet gebeurd, dus vandaag laat ik er jullie gewoon twee zien! Kijk je mee naar deze feestelijke combinatie?

essie licorice 03

essie licorice 04

Ik begin met Licorice van Essie, een zwarte nagellak die iedereen gewoon in haar bezit MOET hebben. Waarom? Hij dekt in één laagje! Een zwarte nagellak die dekt in één laagje: wow! Deze nagellak komt trouwens gewoon uit de vaste collectie van het merk.

Tijd voor swatches. Op de volgende foto’s draag ik een laagje OPI Start To Finish en maar één laagje nagellak. De foto’s zijn in zonlicht, zonder flits genomen.

essie licorice 01

essie licorice 02

Dekking? Check. De nagellak heb ik trouwens op deze foto al een dag op. Alleen bij mijn ringvinger zie je een hele kleine chip, maar ik had dan ook geen top coat gebruikt. Ik ben groot fan van Essie, maar ik sta echt te kijken van de kwaliteit van deze nagellak. Dikke aanrader wat mij betreft!

bourjois vampire vanity 01

bourjois vampire vanity 02

bourjois vampire vanity 03

Vorig jaar zat er een top coat in de kerstcollectie van OPI met echt goud welke bijna 40 euro (!) kostte. Bourjois komt dit jaar met een iets goedkopere versie in haar najaarscollectie Gold Is Back: Vampire Vanity. Ik weet helaas niet of dit echt een dupe is, omdat ik de top coat van OPI niet in mijn bezit heb.

De nagellak is transparant en bevat gouden stukjes voor een ‘gold leaf effect’. Weer eens wat anders dan de standaard glitters die we gewend zijn.

Swatches! Ik heb twee laagjes Vampire Vanity aangebracht over het laagje Essie van hierboven. Ook deze foto’s zijn in zonlicht, zonder flits genomen.

essie licorice bourjois vampire vanity 01

essie licorice bourjois vampire vanity 02

De nagellak geeft een speels, maar toch luxe effect aan je nagels. Het is echt een hele klus om de stukjes op je nagels te krijgen.. De nagellak is vrij dik en neemt  aardig wat glitters mee uit het potje. Door de dikke substantie ben je alleen verplicht om het kwastje af te strijken, waardoor je weer een hoop glitters verliest. Uiteindelijk ben ik wel even bezig geweest om een fatsoenlijk aantal glitters op mijn nagels te krijgen. Op de foto zie je twee laagjes en jammer genoeg zijn de glitters niet echt eerlijk verdeeld over mijn nagels. Ach ja. Ik was blij dat ze erop zaten, haha!

essie licorice bourjois vampire vanity 03

Essie nagellak (13,5 ml) kost € 10,16 en is verkrijgbaar bij DA, Etos en in webshops, zoals Bol.com (€ 9,99). Bourjois nagellak (9 ml) kost € 8,49 en is verkrijgbaar bij diverse drogisterijen en parfumeries.

Weet jij al wat je op je nagels gaat dragen met de feestdagen?

Posted on 1 December, 2013 in Uncategorized17 reacties  1 December 2013 om 13:13 uur

  Leuke combinatie heb je bedacht! Heel gaaf :) Ik heb echt nog geen flauw idee hoe ik mijn nagels ga doen. Kan deze inspiratie wel gebruiken :)  1 December 2013 om 13:19 uur

  die zwarte is echt een dropkleurtje :D  1 December 2013 om 13:45 uur

  mooi effect!  1 December 2013 om 13:53 uur

  Wat is het een leuke en subtiele combinatie geworden! Ik vind de topcoat van Bourjois sowieso erg mooi.  1 December 2013 om 14:23 uur

  Ziet er mooi uit!  1 December 2013 om 14:23 uur

  Mooie topcoat!  1 December 2013 om 14:41 uur

  Essie niet prachtig die licorice. Told you so! X  1 December 2013 om 17:34 uur

  Die top coat is wel erg tof!  1 December 2013 om 17:57 uur

  Jammer van de substantie, ik zou me daar rot aan ergeren.
  Maar die Essie, wow wat goed!

  Mooie combo, alleen tja die bourjois. :p  1 December 2013 om 19:05 uur

  Oh wat een mooie combi!  1 December 2013 om 20:21 uur

  Aaaahm die topcoat is zo mooi. Ik moet ‘m binnenkort toch ook maar scoren!


  Wendy

  1 December 2013 om 20:30 uur

  Jaa je hebt gelijk, thanks!! :D


  Wendy

  1 December 2013 om 20:32 uur

  Haha dat deed ik ook. Het resultaat vind ik wel leuk, dus hij mag blijven.  1 December 2013 om 22:42 uur

  vind dit een mooie combi omdat zo de gouden glitters ook goed tot hun recht komen  2 December 2013 om 19:59 uur

  Ziet er leuk uit! Vooral voor met de feestdagen vind ik dit een mooie combi!  4 December 2013 om 19:56 uur

  Vampire Vanity heb ik ook, en ben er echt helemaal verliefd op!  10 January 2015 om 23:36 uur

  mooie combinatie met deze lakjes.
  Draag zelf ook graag zwart met een leuke topcoat