Gwen's Art Nailz - Koninginnedag - Lovelacquer.nlLovelacquer.nl

IMG_7269

Zoals jullie weten schrijft Gwenny iedere maand een nail art tutorial voor jullie. Deze keer maakte ze een tutorial speciaal voor (de voorlopig laatste) Koninginnedag!

Deze keer had Wendy mij gevraagd of ik een nail art kon maken voor Koninginnedag. Het eerste wat dan bij iedereen opkomt is rood-wit-blauw of oranje. Ik heb geprobeerd weer eens iets anders te doen, ik gebruik wel deze kleuren, maar geef het net een andere draai. Ik hoop dat jullie het leuk vinden.

IMG_7241

Natuurlijk begin je weer met een base coat. Zoals jullie wel weten, gebruik ik het liefst een matte base coat. Hierdoor blijft de lak naar mijn idee langer mooi.

IMG_7243

Vervolgens heb ik gekozen voor de basis kleur. Ik heb gekozen voor een licht roze met veel shine. Dit zodat de art goed opvalt en het is toch weer iets anders dan oranje of rood-wit-blauw. Hier heb ik twee laagjes gelakt.

IMG_7245

Ik begin met de duim. Ik heb ervoor gekozen hier een kroontje op te maken. Ik gebruik hiervoor oranje en steentjes. Als eerste zet je ongeveer halverwege je nagel een licht buigende lijn. Dit is je startpunt.

IMG_7252

Vervolgens zet je aan beide uiteinden van de lijn een streep licht schuin omhoog. Dit geeft aan hoe groot en hoog het kroontje wordt.

IMG_7253

Nu maak je het kroontje dicht door het vormen van de ‘punten’ van de kroon. Kijk zelf hoeveel punten er tussen passen, ik heb gekozen voor vier.

IMG_7254

Vul het kroontje nu in met de oranje lak, zodat het een vol kroontje wordt.

IMG_7255

Ik heb ervoor gekozen om op elk puntje een steentje te plaatsen. In het kroontje zelf heb ik ook nog drie steentjes geplaatst. Hierdoor krijg je net wat meer glitter aan het kroontje.

IMG_7258

Nu verder met de ringvinger. Hier ga ik een vlaggetje op maken. Ik begin met de witte streep, zodat ik op die manier de plaats van het vlaggetje goed kan bepalen. Ik laat hem een beetje golven, omdat ik dat leuker vind dan een rechte vlag.

IMG_7259

Vervolgens zet ik aan beide kanten van de witte streep een rode (boven) en een blauwe (onder). Hierdoor maak je overduidelijk de Nederlandse vlag.

IMG_7262

Aan de binnenkant (vanuit de nagel gezien) zet ik een zwarte streep, dit is de stok van de vlag.

IMG_7263

Elke stok krijgt een oranje dopje, en klaar is je vlaggenmast.

IMG_7269

Zoals te zien heb ik ook nog iets op mijn wijsvinger gezet. Omdat deze foto’s allemaal onscherp waren laat ik aan de hand van een tekening zien wat ik gedaan heb.

01

Eerst heb ik een soort staf van sinterklaas gemaakt.

02

Hier heb ik wat ‘zijtakjes’ aangemaakt, waardoor het iets meer lijkt op een bloem.

03

Als laatste heb ik bij de pijlen nog drie rode stipjes en drie witte stipjes geplaatst en dat was het.

Tot slot heb ik een matte top coat gebruikt. Ik vond dat dit de nail art het beste liet overkomen.

IMG_7272

IMG_7270

Wat ik gebruikt heb voor deze nail art:

  • Essence Matt Top Coat
  • Essence Multi Dimension 3 in 1 Nail Polish with XXL Shine – Superstar (36)
  • L’oreal Paris Color Riche – Matte (915)
  • MAX Nail Art Polish: rood, oranje, blauw en zwart
  • Essence – Tip Painter: White (01)

Weet jij al hoe je je nagels gaat lakken voor Koninginnedag?
0 reacties

CommentLuv badge