Catrice Ultimate Nail Lacquer – Hugo Moss (09) | Love Lacquer

DSCF1110

In mijn laatste shoplog konden jullie al lezen dat ik deze nagellak heb gekocht bij Kruidvat. Ik ben al een tijdje op zoek naar een mooie matte donkergroene kleur en ik hoop met Hugo Moss mijn zoektocht te kunnen eindigen!

DSCF1162

Hugo Moss is dus een matte donkergroene kleur uit de nieuwe collectie van Catrice. Dit is trouwens het eerste lakje dat ik van de nieuwe collectie heb geprobeerd.

DSCF1114

DSCF1118

Alle nieuwe flesjes hebben een inkeping aan de onderkant. Onlangs heb ik geleerd dat een dergelijke inkeping bij wijnflessen ervoor zorgt dat de wijn langer goed blijft. Of dit ook voor nagellak geldt weet ik niet.. Verder staat de naam van het merk op de dop gedrukt in plaats van erin, zoals het eerst was.

Al met al vind ik de verpakking er een stuk op achteruit gegaan. De dop is aan de onderkant niet afgewerkt, waardoor er ‘haakjes’ plastic te zien zijn. Er zitten ook veel krassen op de dop en sluit hij slecht op het flesje. Op de foto’s kun je het niet goed zien, maar de dop zit er echt scheef op. Ik hoop dat dit geen consequenties heeft voor de houdbaarheid van de nagellak! De lakjes zijn duurder geworden (€ 2,99 voor 10 ml.), maar dat is niet af te zien aan het flesje..

DSCF1126

Dan het kwastje. Deze zou verbeterd zijn ten opzichte van de vorige volgens Catrice. Het kwastje is iets breder, maar ook een stuk stugger. Daarnaast zie je op de foto dat er een paar losse haartjes uitsteken. Bij een donkere kleur zie je gauw foutjes en dit merk ik al snel als ik mijn nagels ga lakken met dit kwastje.. Door het slordige kwastje lukt het me niet goed om precies/netjes te lakken.

DSCF1125.1

Ik weet niet of jij het ziet, maar ik zie duidelijk verschil tussen het kwastje van Hugo Moss (links) en The Dark Knight (rechts). Ik merk ook heel duidelijk een verschil tijdens het lakken van mijn nagels. Het kwastje van The Dark Knight is rechter en netter afgesneden, waardoor ik preciezer kan lakken. Het kan natuurlijk altijd een productiefoutje voorkomen, maar ik heb al op meerdere blogs hierover gelezen. Slordig!

Hopelijk zijn de swatches van betere kwaliteit.. Op de volgende foto’s draag ik een laagje Trind base coat en twee laagjes Hugo Moss. De foto’s zijn gemaakt in (fel) zonlicht.

DSCF1102

DSCF1093

De nagellak is wat waterig en de eerste laag is dan ook licht gelly groen; dit zie je goed langs de randjes. Op de foto’s draag ik twee laagjes nagellak, maar ik denk dat drie laagjes een mooier resultaat hebben. De kleur vond ik moeilijk te fotograferen: in het zonlicht leek de nagellak niet te dekken en in de schaduw leek de kleur bijna zwart..

Catrice raadt aan om een base coat te gebruiken en hier ben ik het zeker mee eens. Donkere nagellak kan je nagels snel verkleuren. De nagellak is snel droog, maar je krijgt hem er niet snel weer af.. De kleur laat zich, net als veel andere donkere kleuren, niet gemakkelijk verwijderen.

De komende tijd zal ik mijn zoektocht naar een donkergroene kleur staken, want de kleur vind ik prima. Het kwastje vind ik daarentegen een stuk minder, maar dat moet ik maar even voor lief nemen..

Heb jij al nagellak van de nieuwe collectie gebruikt?

Posted on 17 March, 2013 in Uncategorized12 reacties  17 March 2013 om 9:08 uur

  Wat jammer dat de lakken zo tegenvallen, dat had ik niet verwacht!


  iesabella

  17 March 2013 om 9:08 uur

  Hm, dit is niet helemaal mijn kleurtje. Ik moet nog even nagellakjes shoppen van de nieuwe collectie.  17 March 2013 om 9:41 uur

  Jammer dat het een jelly achtig lakje is.. vond de kleur op zich wel erg mooi!  17 March 2013 om 9:53 uur

  Ik vind de nieuwe lakken van Catrice echt enorm tegenvallen! Ben blij dat ik er nog genoeg heb van de oude collectie ;)  17 March 2013 om 11:11 uur

  Dit is niet helemaal mijn kleurtje.  17 March 2013 om 13:33 uur

  Niet echt mijn kleur, ik heb eigenlijk niks van de nieuwe lakken gekocht, zie alleen maar teleurstellende berichten en swatches :(  17 March 2013 om 21:40 uur

  Spijtig dat de lakjes duurder geworden zijn maar de kwaliteit minder :(  17 March 2013 om 22:02 uur

  De kleur vind ik op zich mooi, maar jammer van de ‘jelly’ structuur! Hierdoor vind ik de dekking hier en daar toch niet helemaal mooi. De kleur wel, jammer zeg!  17 March 2013 om 22:12 uur

  Ben ik het helemaal met je eens! Ik ga de volgende keer drie laagjes proberen en ik hoop dat de dekking dan beter is. De kleur is namelijk precies waar ik naar op zoek was.  18 March 2013 om 10:30 uur

  Ja, zonde! Misschien zijn drie laagjes inderdaad beter. Want de kleur is echt prachtig!  18 March 2013 om 19:17 uur

  Dit kleurtje vind ik eerlijk gezegt ook niet zo heel mooi, jammer!  19 March 2013 om 19:16 uur

  Ik vind het een beetje een ‘ no-go’ maar ik vind het wel echt jammer dat de kwaliteit zo achteruit schijnt te zijn gegaan (zelf heb ik nog geen lakje geprobeerd)