Gwen’s Art Nailz – Barok | Love Lacquer

IMG_6727

Zoals jullie weten schrijft Gwenny iedere maand een nail art tutorial voor jullie. Deze keer laat ze jullie een leuke nail art in barokstijl zien! Heel veel plezier en succes!

Hallo allemaal! Dit is alweer mijn 3e tutorial voor lovelacquer. Deze keer heb ik gekozen voor een opvallend kleurtje met een subtiele nail-art. Dit zou je kunnen beschrijven als een barok nail-art.

Zoals altijd begin je natuurlijk met een goede basecoat. Ik ben zelf helemaal gek van de matte lakken als base coat, omdat mijn ervaring met te matte lak als base coat is, dat de lak die je erover heen lakt langer, beter en mooier blijft zitten omdat het oppervlakte waarop je lakt dan niet zo glad is. Het oppervlakte van je nagel maak je dan een beetje ruw.

IMG_6706

Na de base coat lak je een lekker opvallend kleurtje op je nagels. Ik heb deze keer gekozen voor een lekker frisse lichte blauw. Na al die donkere kleuren van de afgelopen maanden was ik weer even toe aan iets opvallends. Ik heb hier 2 laagjes gebruikt, omdat ik dat persoonlijke mooier vind. De lak die ik gebruikt heb, dekt ook al in 1 laagje, maar ik vind 2 laagjes toch iets mooier. Dit doe ik eigenlijk altijd voor de zekerheid, zodat ik zeker weet dat de lak goed blijft zitten.

IMG_6707

Als de blauwe lak goed gedroogd is, ga ik aan de slag met zwarte porselein verf. Deze heb ik bij de V&D gehaald voor €0,50 per potje (dit was wel in de opruiming, normaal kosten deze potjes €1,50). Dit is een potje van 16 ml met verf op waterbasis. Zoals op deze foto goed te zien is, gebruik ik alleen het beetje verf wat na het schudden in het dekseltje zit. Hierdoor doe ik nu al bijna een jaar met mijn potjes en is het net of er nog iets uit is. Deze gebruik ik het liefst tijdens het maken van een nail-art. Omdat het op waterbasis is, kan je het makkelijk bij werken als je een foutje gemaakt hebt. Even je kwastje in wat water dopen en je veegt het als het nog een beetje nat is zo van je nagel. Is het al gedroogd dan doe ik dit met een wattenstaafje en wat water, omdat je dan wat meer kracht moet zetten om het weg te vegen.

01

Ik heb er voor deze nail-art voor gekozen om alleen mijn ringvinger en mijn duim te voorzien van een artje. Ik begin aan de buitenkant (de kant van je pink) met het zetten van een streep van ongeveer het midden van de nagel tot net iets onder de tip van de nagel. Als ik bijna boven ben, buig ik de streep af naar binnen. Niet te ver, hieronder komt nog een grotere vertakking. Ik zet aan de bovenkant richting de tip van de nagel een klein uitsteekseltje.

IMG_6709

Vervolgens maak je een langere vertakking van het eerste streepje. Begin ongeveer in het midden van de streep en ga een stukje naar boven en buig af naar het midden van de nagel, richting de tip. Maak aan het uiteinde van deze vertakking een swirl. Dit doe ik altijd door eerst zo ver mogelijk naar beneden te draaien en vervolgens van onder af richting het streepje te draaien, waardoor hij mooi gelijk aansluit aan elkaar. Daaronder doe ik nog een kleinere vertakking die net iets verder naar beneden buigt dan de vorige. Op de foto hierboven zie je het tekeningetje wat ik gemaakt had als voorbeeld voor mezelf.

02

Dit zelfde herhaal in op mijn duim. Voor mijn duim het ik er voor gekozen nog een extra vertakking te maken aan de laatste iets kleinere waardoor het iets meer opvulling van de nagel geeft.

IMG_6711

Hier zie je dat de duim drukker is dan de ringvinger. Deze nagel is groter, waardoor ik het er vaak zielig uit vind zien als hij precies het zelfde artje heeft als de ringvinger. Ik kies er daarom altijd voor om een iets grotere art erop te plaatsen.

03

Op je andere hand doe je het zelfde. Als de arts per hand of zelfs per nagel verschillen is dat niet erg. Hierdoor is goed te zien dat je het zelf aangebracht hebt.

04

Hier is goed te zien dan mijn ene nagel een iets drukkere nail-art heeft dan de andere. Ik vind het altijd leuk om daar mee te spelen, maar wil je dat niet dan is het handig om de art niet te ingewikkeld te maken, dan is het makkelijker om de art zo identiek mogelijk te maken.

05

Heb je wat foutjes gemaakt of ben je uitgeschoten dan werk je dat even bij met wat water, of je neemt een beetje lak en werkt het hier mee bij. Als je voor de lak gaat, moet je uitkijken dat je dan weer niet uitschiet richting het zwart.

IMG_6724

Nog even alle nagels voorzien van een top coat, goed laten drogen en je bent klaar om te gaan.

IMG_6725

De nagels met de nail art geef je een extra laagje topcoat, zodat tijdens het wassen van je handen de art goed blijft zitten en niet weggespoeld word door het water.

IMG_6727

Het eindresultaat. Ik smeer nog wel altijd even mijn nagelriem in met olie, want zoals je ziet bij mijn middel- en ringvinger heb ik wat wondjes bij mijn nagelriemen.

IMG_6729

De andere hand ziet er net iets naders uit. Goed gedroogd en ready to go! Laat een berichtje achter als je het geprobeerd hebt of een foto van het eind resultaat. Succes en veel plezier!

IMG_6723

Het kwastje wat je hier boven ziet is een professional nail-art pernceel #1. Hiervoor kun je ook een fijn penceel van bijvoorbeeld model poppetjes of treintjes gebruiken. Deze zijn vaak voor 2 euro te koop bij een hobby winkel.

IMG_6730

De gebruikte lakjes:

 • Essence Colour & go – Let’s Get Lost (128) (de blauwe kleur)
 • Essence Colour & goAbsolute Pure (101) (als top coat)
 • Talens Decorfin Universal Satin verf op waterbasis – #700 Zwart

Ga jij met deze nail art aan de slag?

Posted on 21 February, 2013 in Uncategorized7 reacties  21 February 2013 om 9:24 uur

  Mooi gedaan! Leuke basiskleur ook :D  21 February 2013 om 10:33 uur

  Le  21 February 2013 om 10:34 uur

  Leuke nail-art  21 February 2013 om 10:48 uur

  gaaf gemaakt!  21 February 2013 om 17:10 uur

  Mooi gedaan :) x


  iesabella

  22 February 2013 om 0:10 uur

  Dit is niet helemaal mijn kleurtje, maar je hebt ‘t mooi gedaan (:  24 February 2013 om 10:23 uur

  super mooi gedaan! Ik vind het een mooi motief! x