Gwen’s Art Nailz – Kerstlook | Love Lacquer

IMAG0274

Gisteren stelde Gwenny zichzelf al voor en vandaag trapt ze haar eigen serie op mijn blog af: Gwen’s Art Nailz! Heb je nog geen leuke creatie op je nagels voor morgen en overmorgen? Lees dan snel verder!

Deze keer heeft Wendy gevraagd een kerstlook te maken. Nou had ik pas een andere look op m’n nagels, maar die had ik er al een aantal weken op zitten en dus besloot ik hier een andere variatie op te maken.

IMAG0260

Begin natuurlijk altijd met een base coat. Dit om ervoor te zorgen dat de kleur van de volgende nagellak niet in je nagels trekt. *vooral rode en paarse kleuren trekken snel in je nagels waardoor deze rood of gelig uit slaan en ze er heel lelijk uit gaan zien, alsof je veel rookt*

Kies een kleur die je mooi vindt. Omdat dit een kerstlook is, heb ik gekozen voor een rode kleur. Ik heb verschillende rode lakken in mijn stash zitten, maar de mooiste rood vind ik deze diepe rood van Essence. Ik heb deze kleur twee laagjes gegeven omdat hij na één laagje naar mijn zin nog net iets te doorkijkend was bij de tip.

IMAG0263

Zodra de basiskleur erop zit en goed droog is, ga ik met een groene kleur, bij voorkeur een zonder glitters of iets dergelijks, stippen maken. Deze variëren van grootte en van positie. Ik heb ervoor gekozen om op elke nagel drie stippen met groen te zetten, de stippen op mijn duimen heb ik groter gemaakt dan op de rest van mijn nagels omdat deze nagel ook groter is.

IMAG0268

Als de groene stippen droog zijn, doe ik hetzelfde met wit. Hier heb ik ervoor gekozen om deze stippen niet op elke nagel evenveel te zetten. Ik kijk naar wat ik het beste vind passen. Zijn de groene stippen wat groter en meer aanwezig dan zet ik er maar twee kleinere witte stippen op. Zijn de groene stippen wat kleiner of staan ze verder uit elkaar dan zet ik er grotere witte stippen of drie kleinere bij.

IMAG0274

Zijn de witte stippen droog, pak ik dezelfde groen als van de stippen en ga ik in de witte stippen sterretjes zetten. Dit doe ik door eerst een kruis te maken, en vervolgens 1 horizontale streep er tussen te plaatsen. Dit doe je als je alle witte stippen gedaan hebt, ook bij de groene stippen en dan met de witte lak.

IMAG0275

*zoals jullie kunnen zien ben ik bij mijn duim wat uitgeschoten met de witte lak. Dit is naast mijn nagel en naast de rode lak. Doordat ik de rode lak heel goed heb laten drogen voor ik aan de nail art begon, kan ik straks als ik klaar ben dit makkelijk weghalen met een correctiepen *een pen/stift met een scherpe punt waarin nagellakremover zit* en haal ik de witte lak van mijn huid en komt het rode randje van de nagellak weer tevoorschijn, hierdoor ziet het er verzorgder en professioneler uit.*

De volgende stap ontbreekt in de foto’s. Als je alle stippen een sterretje gegeven hebt, pak je een dottingtool *als je die niet hebt gebruik je een satéprikker of de achterkant van een klein penseel. Zorg er dan wel voor dat het geen brede punt is maar een hele smalle.* Hiermee ga je aan elk uiteinde van de ster een stipje zetten *zoals hieronder op de tekening.*

Ster

Dit doe je natuurlijk met wit bij de witte sterretjes en met groen bij de groene sterretjes. Vervolgens ga je op de open stukken tussen de groene en witte stippen met de witte lak nog een aantal witte stipjes plaatsen als een soort sneeuw effect.

2012-12-20 13.30.22

Sorry voor de slechte kwaliteit van de laatste foto, mijn camera hield er mee op vandaar dat er ook een stap ontbreekt. Als laatste nog een transparante top coat over de nail art heen om hem te fixeren, goed laten drogen en veel plezier ervan. *dit kan ook met een subtiel glittertje erin, maar omdat het al zo’n drukke look is heb ik voor een transparante gekozen.*

20121224_120653

De lakken die ik gebruikt heb:

 • de witte lak voor het maken van de sterren: Essence Tip Painter – White *hier staat geen naam of nummer op*
 • de top coat: Essence – Absolute Pure (101)
 • de rode lak: Essence – Do You Speak Love? (113) *mijn favoriete kleur*
 • de groene lak: Essence Nail Colour 3 – A Walk In The Park (04) * hierop zitten 2 lakjes en ik heb a walk in the park gebruikt, bij een klant heb ik de andere kant, stop for an ice cream als topcoat gebruikt.* Klik hier voor een review van nail colour 3 (van Wendy)!
 • de witte lak voor het maken van de stippen: Etos Long Lasting Nailpolish – White *hier staat geen naam of nummer op.*

Wat vinden jullie van deze tutorial? Ga je ermee aan de slag of heb je al een kerstlook op je nagels?

Posted on 24 December, 2012 in Uncategorized4 reacties  24 December 2012 om 12:45 uur

  Ik krijg gewoon zin om dit zelf te gaan proberen! Helaas heb ik geen nagels voor een mooie lak, maar misschien dat ik ze wel op een nep nagel kan maken :)


  gwen

  24 December 2012 om 13:12 uur

  Je kunt ze idd ook gewoon op een “kale” kunstnagel lakken:-) succes!  24 December 2012 om 16:31 uur

  Ziet er erg leuk uit! Liefs, Esmée  24 December 2012 om 16:55 uur

  Goede reden om je nagels te laten groeien toch!