Even voorstellen: Koetje! | Love Lacquer

Ondertussen woon ik alweer bijna twee maanden op mezelf, maar.. ik woon niet alleen! In deze post ga ik jullie voorstellen aan Koetje!

Voor mijn eerste nacht slapen in mijn appartement had ik al besloten dat ik een poes wilde. Het snuffelen op marktplaats kon beginnen! Ik twijfelde over een kitten, omdat die mijn nieuwe bank hoogstwaarschijnlijk niet heel zou laten. Uiteindelijk heb ik besloten om een kijkje te gaan nemen in het dierenasiel!

Na iets meer dan een week geslapen te hebben in mijn appartement reed ik samen met met mijn zusje en een vriendin richting het dierenasiel in Breda om te ‘kijken’ naar een poes. Het bekijken van vier hokken vol met katten en poezen waarvan de meesten tamelijk om aandacht vragen duurt best lang kan ik je vertellen. Uiteindelijk kwamen op een kat uit, terwijl ik eigenlijk liever een poes wilde. Bij de receptie ‘reserveerden’ we de kat, maar op de weg terug naar huis begon ik te twijfelen..

De kat in kwestie, LeMidi, was aan de dikke kant en zou op dieet moeten. Daarnaast had hij wat hartproblemen en dat terwijl hij nog maar twee jaar was! In de auto herinnerde mijn zusje ons aan de gekke poes die op de grond lag te rollebollen. Ik was op zoek naar een wat jongere poes en zij was 3,5 jaar. De keuze was snel gemaakt en thuis belde ik snel het dierenasiel op dat we dezelfde middag die poes nog op zouden komen halen!

Zo gezegd, zo gedaan. We aten snel een boterham en haalden eerst wat spullen voor mijn nieuwe huisgenootje. In de woonkamer zetten we het transportmandje neer en ze ging meteen op onderzoek uit. Hoezo nieuwsgierig? ‘Ze’ werd trouwens Koetje genoemd in het asiel en zo heet ze nog steeds!

Koetje werd gevonden op straat met drie kittens. Ze wisten niet of Koetje ergens in huis is bevallen of op straat, maar alsnog vind ik het echt sneu! De drie kittens hadden al een plekje gevonden en Koetje nu gelukkig ook! Misschien was het je al opgevallen op de foto hierboven, maar haar rechterlip hangt een beetje naar beneden. Dit komt door een aantal afgebroken tanden. Achter haar rechteroor heeft een abces gezeten, dus ik vermoed dat ze ooit flink is geraakt door iets..

Hopelijk vinden jullie het leuk dat ik Koetje even voorstel! Morgen komen er een aantal leuke foto’s online van het maffe beestje!

Posted on 5 October, 2012 in Uncategorized5 reacties  5 October 2012 om 10:42 uur

  Aaaah die Koetje! Echt leuk dat je naar het asiel bent gegaan, daar zitten zoveel diertjes die nog een goed thuis kunnen gebruiken.  5 October 2012 om 12:52 uur

  Wat leuk! Lief dat je naar het dierenasiel bent geweest, die kunnen een leuk thuis goed gebruiken :)

  liefs  5 October 2012 om 20:32 uur

  Dat kun je wel stellen ja! Jammer alleen dat het veel oudere beestjes zijn. Ik was in ieder geval bang dat de verhuizing fataal voor ze zouden worden. :(  5 October 2012 om 20:34 uur

  Ze vermaken zich daar wel met zijn allen volgens mij, maar ik denk toch dat ze allemaal liever in een warm huisje met een lief baasje zitten. Zo zielig als je ze daar ziet zitten in die hokken. Zou ze zo allemaal meenemen!  12 May 2014 om 19:47 uur

  Wat een schattig beestje :) Ik heb mijn kat ook uit een asiel, voelt goed om zo’n beestje een liefdevol huis te geven.