OPI GelColor Event | Love Lacquer

Op de Facebookpagina van OPI werd enige tijd geleden gevraagd naar modellen voor de nieuwe GelColor nagellak. Normaal kost een behandeling tussen de 20 en 25 euro, dus deze kans liet ik natuurlijk niet aan me voorbij gaan!

Precies een week geleden was het dan zover. Vanaf de lunch waren de modellen welkom en we werden ontvangen met een drankje en een cupcake. ‘s Ochtends kregen de specialisten namelijk een cursus voor het aanbrengen van de nagellak. De specialisten die mij hielpen werkten bij een drogist en wilden het product in hun winkel gaan aanbieden.

Al snel werden de modellen verdeeld over de tafels met specialisten. Nadat ik uit de 30 beschikbare kleuren had gekozen begon de behandeling. Als eerste werden mijn handen ontsmet en mijn nagelriemen behandeld met de Avoplex Replenishing Oil en naar achter gedrukt. Hierna werden mijn nagels ontvet met de OPI Bond Aid, omdat de GelColor anders niet blijft zitten. Mijn nagels mochten na het ontvetten nergens meer mee in aanraking komen. Lastig!

Na deze voorbereidingen kon het lakken beginnen! De specialist lakte mijn nagels eerst met de GelColor Base Coat. Na iedere laag werden de nagels van één hand in 30 seconden uitgehard onder een LED Light (zie afbeelding hierboven). De nagellak was meteen droog! Na de base coat volgden twee laagjes GelColor. Dit moest vooral dun gebeuren, omdat er anders ophopingen konden ontstaan. Tot slot volgde een laagje GelColor Top Coat en werden mijn nagels opnieuw behandeld met de Avoplex Replenishing Oil.

De eerste keer koos ik voor ‘I Eat Meanely Lobster’ en de tweede keer voor ‘Lincoln Park After Dark’ (zie hierboven).

Alles bij elkaar duurt een behandeling ongeveer 20 minuten. Je nagels zijn zoals ik al zei meteen droog en je kunt er meteen alles weer mee doen! De specialist schrobde met een sponsje over mijn nagels en het voelde heel erg raar. Normaal moet ik minimaal de eerste 10 minuten opletten waar ik mijn nagels laat en nu werd er meteen overheen gegaan!

Na afloop kreeg ieder model een setje mee naar huis om de GelColor mee te verwijderen. Tijdens het event werd de eerste kleur verwijderd en dit vond ik wel op een aparte manier gaan. Na de 10 tot 14 dagen breng ik jullie op de hoogte van de status van de GelColor en laat ik ook meteen zien hoe ik het goedje heb verwijderd! In dit pakketje zit overigens ook een mini OPI RapiDry Top Coat die ik zeker ga proberen!

Iedereen kreeg een OPI Travel Essentials pakketje mee naar huis met de Swiss Hand Guard, Avoplex Liquid Soap, Avoplex Moisture Replenishing Lotion en Avoplex Cuticle Oil To Go. Dit zijn niet echt producten die ik gebruik, maar ik ga ze proberen!

Tot slot mocht iedereen nog een lakje uitzoeken van OPI! Ik koos voor ‘Metallic 4 Life (NL N15)’ uit de collectie van Nicki Minaj.

De OPI GelColor zou volgens de website van OPI minstens 2 weken perfect glanzend moeten blijven zitten. Voor de specialisten was dit de eerste keer en om deze reden kon dit niet gegarandeerd worden. Toch werd er beloofd dat de nagellak 10 tot 14 dagen blijft zitten. Er werd aangeraden om niet met zware schoonmaakmiddelen aan de slag te gaan, omdat dit de lak zou aantasten.

Over de GelColor kun je een (donkere) kleur nagellak aanbrengen mocht je de kleur beu zijn.. In mijn geval is dit bijna onmogelijk, maar ik kan natuurlijk ook gewoon een leuke top coat eroverheen doen. De laatste kleur die je zelf aanbrengt kun je gewoon weer verwijderen met nagellak remover. Handig!

Wat vind jij van OPI GelColor en duurdere nagellakmerken in het algemeen?

Posted on 17 September, 2012 in Uncategorized2 reacties


  Melinda

  17 September 2012 om 12:04 uur

  Hee Wendy!
  Ik heb dit een tijdje geleden ook gedaan met een vriendin ( in Vught was het toen). Bij mij zat het er keimooi op maar bij m’n vriendin… Die vrouw had nogal haast gehad zullen we maar zeggen… Het bleef bij mij langer dan een week zitten, maar waar m’n nagel van te voren al beschadigd was (twee nagels waar een klein scheurtje zat aan de bovenkant) ging het er na 1 week af. De rest is wel twee weken blijven zitten. Ben benieuwd hoelang het bij jou blijft zitten. Het ziet er mooi uit! Xxx Melinda  17 September 2012 om 16:57 uur

  Superleuk! Mijn pink was de volgende dag al flink beschadigd.. Nu een week later zijn eigenlijk alle nagels, behalve één wijsvinger, nog heel mooi! Welke kleur had jij gekozen?