Lush Love Lettuce | Love Lacquer

Het is mijn bedoeling om jullie iedere maand een masker te laten zien, maar dit is er een beetje bij ingeschoten (de laatste keer was in juni). Gelukkig is het nu eindelijk tijd om dit pareltje te laten zien!

Dit masker zou de waarden in je huid in balans brengen met lavendelolie, voedende amandelolie en reinigende Chinese klei. Er zitten gemalen amandelen in om je huid alvorens het masker te scrubben. Klinkt ideaal!

‘Love Lettuce’ kost € 11,45 (ik kocht het voor € 11,95 in Den Bosch) voor 75 gram en is verkrijgbaar in de winkels en de webshop van Lush. Volgens de website zou je het masker drie keer kunnen gebruiken, maar ik heb er vijf keer van kunnen genieten. Het product is drie weken houdbaar als je het in de koelkast bewaart, maar de verkoopster tipte mij om het in de vriezer te bewaren. Dan is het drie maanden houdbaar! Ik gebruik hiervoor een ijsblokjesmaker van de hema en pak iedere keer een ´blokje´.

De ingrediëntenlijst. In de webshop van Lush worden alle ingrediënten uitgebreid toegelicht wat ik persoonlijk erg fijn vind. Agar agar decoction wordt gemaakt van een zeewiersoort dat luistert naar de naam Agarophytes. Ja ja. Een kop water en één theelepel vormen samen een soort gel welke verzachtend en vochtinbrengend werkt voor huid en haar. Ook verzacht het spul de andere ingrediënten in dit masker. Dit is niet de eerste keer dat we kaolin zien in een masker. Niet gek ook, want het is een natuurlijk voorkomende zachte kleisoort en (wellicht wist je het al) het belangrijkste bestanddeel van porselein. Honey (mel), tja honing dus.

Aww wat lief! Goed, waar was ik? Oh ja, over het vierde en vijfde ingrediënt ga ik iets korts vertellen. Fullers earth absorbeert de overmaat aan talg en vuil en reinigt de huid grondig. Maar waar komt het vandaan? Vroegâh maakten textielwerkers, de ‘fullers’, de afgeschoren wol schoon door het met een mengsel van fijne aarde (verschillende soorten kleisoorten) en water te kneden. De haren van de wol werden gereinigd, omdat het mengsel het vuil en vet absorbeerde.

Het ingrediënt Glycerine zagen we ook in ‘Cosmetic Warrior‘. Het is een dikke vloeistof waarvoor raapolie uit Europa is gebruikt. De hoeveelheid vrij water in een product neemt af als er glycerine in een product is verwerkt. Door dit feit bederft het product minder snel en is het niet nodig om synthetische conserveringsmiddelen te worden toegevoegd. Wat je misschien nog niet wist: Lush koopt haar ingrediënten van leveranciers die niet op dieren testen!

Verder zit er nog amandelolie, gemalen amandelen, lavendelolie, bladgroenkorrels en geurstoffen. Deze laatste komen van nature voor in etherische oliën. Helemaal natuurlijk dus!

De eerst full-face foto op mijn blog, haha! Lach heel even heel hard om mijn boeiende *uche* blik en lees dan vooral verder!

Reinig je huid altijd mild voordat je een masker gaat gebruiken. Om het masker een beetje te helpen kun je je huid zacht scrubben met een milde gezichtsscrub. In dit masker zitten gemalen amandelen waarmee je het masker al scrubbend aan kunt brengen, handig! Laat het goedje vijf tot tien minuten intrekken en spoel je gezicht daarna af met lauwwarm water. Het masker wordt overigens niet hard, dus hierop hoef je niet te wachten.

DAMN. Mijn huid is werkelijk waar nog nooit zo zacht geweest na een masker! En het mooiste: mijn gezicht is totaal niet rood. Wat zeg ik. Minder rood zelfs! En alsof dit nog niet genoeg is: er is geen schilfertje te bekennen. Als ik in de spiegel kijk zie ik een gereinigde/schone en gehydrateerde huid.

Het masker ziet er alles behalve smakelijk uit en het brengt helaas ook niet helemaal je van het aan, maar het werkt als een tierelier! Voor mij is dit het beste masker dat ik ooit heb gebruikt!

Vinden jullie het interessant dat ik de ingrediënten nader toelicht van verzorgingsproducten?

Posted on 11 September, 2012 in Uncategorized1 reactie    11 October 2012 om 10:24 uur

    Dit lijkt me erg leuk, wil ik zeker eens proberen. Maar het ziet er inderdaad niet echt smakelijk uit…