Kirstens Nail Art Tutorial – Newspaper | Love Lacquer

Hebben jullie de eerste tutorial van Kirsten al geprobeerd? In dit tweede artikel in haar eigen (maandelijkse) serie laat ze zien hoe je je nagels er tof uit kunt laten zien met behulp van een krant!

Vandaag ga ik jullie een demonstratie geven van ‘krantennagels’. Vergeet niet om je nagels eerst te verzorgen! Weet je niet meer hoe? Kijk dan even bij mijn eerste tutorial.

Wat heb je nodig? Een flesje 70% alcohol, een krant, een schaar, een base- en topcoat en een lichte nagellak.

Ze zeggen ‘’een goede voorbereiding is het halve werk’’, dus dat gaan we eerst doen!

Neem een krant en een schaar. Je knipt stukjes krant uit,ter grootte van je nagels. Het maakt niet uit wat voor tekst, want hij komt er uiteindelijk in spiegelbeeld op dus het valt toch niet meer te lezen! :)

Vervolgens doe je een laagje 70% alcohol in een schaaltje.

Zo, de voorbereidingen staan klaar. Nu kun je aan je nagels beginnen.

Begin altijd met het aanbrengen van een basecoat.

Ik heb gebruik gemaakt van een nude nagellak, 070 Same Seine But Different van Catrice. Je kunt ook kiezen voor een leuk pastellakje.

Ik breng altijd minimaal twee laagjes aan, om te zorgen dat het zo lang mogelijk mooi blijft. Wel even wachten tot het goed droog is.

Vervolgens leg je een uitgeknipt stukje krant in het bakje met alcohol en dip je je vinger erin. Dit hoeft maar 5 seconden.

Pak dan het krantenstukje eruit en druk deze voorzichtig op je nagel (zo’n 5 tot 10 seconden). Het is hier de kunst om niet te bewegen!

Doe dit voor al je nagels en laat het even drogen.

Breng daarna een dekkende topcoat aan.

Wees niet te snel, want dan lopen de krantenlettertjes uit.. zoals je kunt zien ben ik weer eens ongeduldig geweest!

Haal eventuele knoeirestjes weg. Dit kun je doen met een wattenstaafje en nagellakremover, maar ik geef de voorkeur aan een removerpen. Deze zijn te koop bij de drogist (Fing’rs is o.a. te koop bij Etos).

Zie hier; het eindresultaat!

Veel succes allemaal!!

Verzoekjes, vragen en suggesties zijn altijd welkom!

Posted on 15 September, 2012 in Uncategorized0 reacties