Kirstens Nail Art Tutorial - Bloemetjes - Lovelacquer.nlLovelacquer.nl

Vanaf vandaag zal Kirsten iedere maand een leuke tutorial voor jullie schrijven! Ze trapt haar eigen serie artikelen af met een bloemetjes nail art. Veel plezier met oefenen en stuur vooral een foto op als je klaar bent!

Hallo allemaal! Vandaag ga ik jullie een simpele nail art tutorial laten zien.

We beginnen altijd bij de basis; verzorging van de nagels. Eerst haal je alle restjes nagellak eraf en ontvet je je nagels met een nagellak remover (zonder aceton, want dit droogt je nagels uit!).

Vervolgens kun je je nagels in de gewenste vorm vijlen. De meest voorkomende vormen zijn; vierkant, semi vierkant en rond. Ik ben zelf een fan van vierkant. De nagels hebben dan twee rechte zijkanten en de bovenkant is recht. Dit zorgt ervoor dat de nagels stevig zijn en tegen een stootje kunnen. Semi vierkante nagels zijn ook recht aan de zijkanten, maar de randjes zijn rond gevijld. Hierdoor ziet het er een minder strak uit dan de vierkante nagel en door de halfronde vorm is het steviger dan een ronde nagel. De ronde nagel is vooral populair bij meiden met korte nagels. Het maakt de nagels smaller.

Ik vijl niet alleen de randjes, maar heel mijn nagel met een speciale vijl. Hiermee haal ik kleine haakjes e.d. weg. Ook zorgt dit ervoor dat de nagellak straks goed hecht.

Vervolgens verzorg ik mijn nagelriemen met een speciale nagelolie. Op iedere nagelriem doe je een drupje en deze smeer je uit. Vervolgens kun je je nagelriemen voorzichtig terug duwen met een bokkenpootje. Het maakt het lakken makkelijker en je nagels zien er mooier uit. Bovendien is het belangrijk om dit af en toe te doen, omdat je nagelriemen kunnen scheuren als ze te goed aan je nagel gehecht zitten.

Daarna heb ik een vitaminbooster op mijn nagels gedaan. Deze vond ik toevallig nog in mijn collectie en ik dacht, laat ik hem eens proberen.

Even een basecoat erop en eventueel de handen nog wassen met water en zeep om overige vetresten te verwijderen.

Dan kun je (eindelijk!) beginnen met je nail art. Ik had niet veel tijd, dus ik heb het simpel gehouden. Eerst begin je met een basislakje. Ik heb gekozen voor 820 Pimp My Shrimp van Catrice. Het viel me een beetje tegen, want ik heb hem drie keer aan moeten brengen voordat hij helemaal dekte (zo ver voor de tijdsbesparing die ik in gedachten had!).

Voor de rest van de stappen heb ik gebruik gemaakt van 850 Aretha’s R-E-S-P-I-N-K en 700 Birdy Reloaded! van Catrice. Nadat ik klaar was heb ik de quick dry topcoat van Essence er overheen gedaan. Ik ben nogal ongeduldig en dat zorgt ervoor dat mijn lakje snel droog is.

Eerst zet je 4 roze stipjes op je nagels. Normaal gezien gebruik je hiervoor een dotting tool, maar bij gebrek aan materiaal kun je ook gebruik maken van een haarspeld. Dan dip je het rondje van de speld in je lak en vervolgens zet je de stipjes op je nagel. Ik kwam er al gauw achter dat ik iets te enthousiast was geweest met mijn lak. Het had wat minder mogen zijn.

Vervolgens zet je in het midden een stip in de andere kleur. Dan trek je met een puntig voorwerp (bijvoorbeeld een tandenstoker) vanuit het midden een streepje naar de uiteinden van de bolletjes nagellak. Hierdoor creëer je een bloemetje. Zoals je kunt zien ben ik ook hier weer te snel geweest en heb ik iets te hard op de lak geduwd, waardoor ook de onderste lak mee los kwam.

Vervolgens heb ik in het midden nog een diamantje geplakt. Je moet het even laten drogen en tot slot doe je er een topcoat overheen om te zorgen dat het mooi blijft!

Ik ben er zelf niet helemaal tevreden over. Het is de eerste keer dat ik deze techniek heb uitgeprobeerd. Normaal maak ik gebruik van een stempelset of andere technieken. Desondanks wilde ik jullie deze uitleg niet ontnemen, want er zijn vast meiden bij die wel goed zijn in tekenen en een vaste hand hebben! En zoals ze zeggen; oefening baart kunst!

De volgende keren ga ik jullie kennis laten maken met andere nail arts, zoals; fimo schijfjes, sponge nails, galaxy nails, newspaper nails, marbling, stamping, metallic, etc.

Verzoekjes, vragen en suggesties zijn altijd welkom!
1 reactie    14 August 2012 om 9:17 uur

    Haha leuk om terug te zien zeg! Ik ga deze week de volgende voorbereiden :)

CommentLuv badge