Yves Rocher Tradition De Hammam - Lovelacquer.nlLovelacquer.nl

Een maandelijks terugkerend artikel op mijn blog: maskers! Deze maand is het de beurt aan het Marokkaanse kleimasker voor gezicht en haar uit de Tradition de Hammam lijn van Yves Rocher.

Volgens de verpakking reinigt het masker je gezicht en heeft het een egale, stralende teint. Daarnaast voelt je haar zachter aan en is het zichtbaar mooier. Dit masker heb ik al enige tijd in de kast liggen, zoals je kunt zien aan het oude logo. Het masker is verkrijgbaar in de webshop van Yves Rocher en kost € 2,90 voor 30 ml. Mijn tube bevat 100 ml en daar heb ik volgens mij ongeveer € 5,00 voor betaald (deze is dus niet meer verkrijgbaar).

In het masker zijn biologische arganolie, rozenwater en maïsextract verwerkt. Volgens Yves Rocher verzorgt het masker door de combinatie tussen de zuiverende Marokkanse klei en de voedende arganolie op een milde, maar doeltreffende manier.

Leuk om te weten: in 1989 was Yves Rocher één van de eerste merken welke stopte met het testen van eindproducten op dieren en overging op alternatieve testmethoden. Vandaag de dag worden eindproducten nooit op dieren getest, evenals de bestanddelen die in de producten worden verwerkt.

De ingrediëntenlijst. Opnieuw staat water als eerste en belangrijkste ingrediënt op de lijst. Moroccan lava clay is een 100% natuurlijk alternatief voor zeep, shampoo en douchegel geschikt voor de gevoelige huid. Kaolin is een klei mineraal en, leuk om te weten, het belangrijkste bestanddeel van porselein. Rosa damascena distillate is 100% gedistilleerd uit rozenblaadjes en hydrateert en verfrist de huid, terwijl het de natuurlijke vochtbalans herstelt. Alcohol denat. is waarschijnlijk beter bekend als spiritus. Het is een oplossingsmiddel en in een grotere hoeveelheid giftig, maar wees gerust: het wordt ook in jam en tandpasta gebruikt.

Er zitten daarnaast verschillende parabenen in het masker welke ervoor zorgen dat het product langer goed blijft.

Reinig eerst je gezicht met lauw water en wat je gewend bent, zodat de poriën zich openen. Breng daarna het masker aan, laat het 5 minuten inwerken en spoel het vervolgens weer met lauw water af. Vergeet na een kleimasker je gezicht niet verzorgen!

Dit masker gebruik ik op twee manieren, namelijk in de douche en buiten de douche. Ik gebruik het masker eerst als scrub, omdat er kleine korreltjes in zitten. Hierna breng ik (onder de douche) het masker ook in mijn haar aan en laat ik het goedje een paar minuten zitten. Mijn gezicht is gereinigd na gebruik en voelt lekker zacht aan. Ook mijn haar voelt zacht aan en ruikt erg lekker! Na een paar dagen ruik je de geur nog steeds in je haar, heerlijk! In de douche droogt het masker niet op, omdat het een vrij waterig/vloeibaar masker is. Daarentegen droogt het masker buiten de douche juist erg snel op!

Je kunt het masker overigens 1 à 2 keer per week gebruiken: erg mild en zeker geschikt voor de gevoelige huid!

Ken jij nog meer maskers geschikt voor gezicht én haar? Ik vind het ideaal!

Posted on 20 June, 2012 in Beauty, Review, Verzorging
Tags:2 reacties    20 June 2012 om 10:50 uur

    Ziet er goed uit, maar ik heb zelf eigenlijk geen ervaring met Yves Rocher producten :). Ik vind het trouwens wel een raar idee haha, iets voor mijn gezicht én haar gebruiken.


    20 June 2012 om 17:43 uur

    Ik vind dit masker zeker een aanrader! Het masker is heel mild en daardoor voor je gezicht en haar te gebruiken, maar je hebt wel gelijk dat het raar is. ;)

CommentLuv badge