Postcrossing: verzonden postcards – Mei | Love Lacquer

Sinds vorige week ben ik lid van een leuk initiatief, namelijk Postcrossing!

Wellicht heb je weleens eerder gehoord over Postcrossing, maar wat is het nu precies? Ik citeer van de website: “send a postcard and receive a postcard back from a random person somewhere in the world!!”.

Ik las een bericht over Postcrossing op Beautylab.nl en werd meteen enthousiast. Via de website kun je je heel gemakkelijk aanmelden en dat heb ik dan ook gedaan.

Na het aanmelden kun je meteen je eerste (vijf) postcards versturen. Hoe meer kaarten je hebt verstuurd (en welke zijn aangekomen), hoe meer postcards je tegelijk kan sturen. Handig, want dan hoef je niet iedere dag langs de brievenbus!

Het gaat er mij niet om dat ik bakken met kaarten binnen krijg, maar af en toe een keer. Vooral het idee dat je kaarten krijgt van mensen over de hele wereld vind ik erg leuk. Ik ben begonnen met het sturen van drie kaarten en het leek me leuk om dit met jullie te delen!

Mijn eerste kaartje ging richting Rusland en wel naar Alyona. Ik werd een beetje bang van haar waslijst met afbeeldingen die ze graag op haar te ontvangen postcard zou willen zien. Ik besloot er een paar op te schrijven en op zoek te gaan naar een geschikte kaart.

Deze kaart vervulde naar mijn mening “cakes, sweets, chocolate” op haar wishlist. Ik ben nog een beetje aan het puzzelen over de teksten op de kaarten, maar ik hoop dat ik dit over een paar weken beter handen en voeten kan geven.

De tekst die ik op de kaart schreef: “Hi Alyona! In first place I think you have a beautiful name. Maybe nice to know: you are one of my first three persons I send a card to. :) If you look at the other side, you get no appetite? Well, I do! I don’t really know about what to write, because it is my first time. I hope you liked this card anyway! Have you ever been in the Netherlands? I have never been in Russia (it is a shame, ’cause it is really big).. Groetjes (greetings) Wendy”

Mijn tweede kaartje ging richting Brazilië en wat een zomerse foto van mijn geadresseerde, haha! Godzijdank had hij niet zo’n lange wishlist en ging ik op zoek naar een leuk kaartje voor deze (aantrekkelijke) jongeman.

En jahoor. Voor deze leuke jongeman een nóg leukere kaart, haha. Ik kon eigenlijk nergens ansichtkaarten vinden, maar in de Hema (waar ik deze drie kaarten heb gekocht) stond gelukkig een toren met wat kaarten. Niet helemaal je van het, maar ik vond ze wel te doen.

Het volgende schreef ik op de kaart: “Hallo Marcio! In first place I think you have a beautiful name. Maybe nice to know: you are one of my first three persons I send a card to. :) You said on your profile you like postcards of beaches. Well, on the other side you see the sea with a Dutch touch. In the Netherlands it rains 99% of the time, that’s why he holds an umbrella. ;) I hope you like thid card, even if there is a wrinkly old man with a sexy mask. Groetjes uit Nederland! Wendy”

Mijn laatste postcard ging richting Amerika naar een wat oudere dame. Zo te zien wordt de geadresseerde inderdaad willekeurig uitgekozen, leuk! Opnieuw een wat kleinere wishlist en ging ik weer op zoek naar een leuk kaartje.

Ze vroeg naar “people” en “unusual things” en ik vond deze kaart daar wel goed bij passen.

De tekst die ik op de kaart schreef: “Hallo Roberta! Maybe nice to know: you are one of my first three persons I send a card to. :) On the other side of this card you see people (where you would like to receive a card), but with a touch of my country. In Holland it rains 99% of the time (also when it’s warm, check the sandals!). I hope you like this card! Would you tell me something about a fun experience through Postcrossing? Groetjes uit Nederland! Wendy”

Ik ben heel erg benieuwd naar de kaarten die ik ga ontvangen en deze zal ik ook aan jullie laten zien!

Wat vind jij van Postcrossing?

Posted on 23 May, 2012 in Uncategorized0 reacties