Crackle Nagellak: Essence vs. Impulss | Love Lacquer

Crackled nails zijn helemaal hip en het fenomeen zal je daarom waarschijnlijk niet ontgaan zijn de afgelopen weken/maanden. In dit artikel zullen twee lakjes het tegen elkaar opnemen en laat ik jullie zien wat ik van ze vind!

Het eerste lakje is van Essence uit de ‘Nail Art Cracking Top Coat’ lijn met vier verschillende kleuren (blauw, wit, zwart en zilver). Deze kleur heet ‘Crack Me! Black’ (01) en heb ik geleend van Sanne (thanks!).

Het flesje kost € 1,79 voor 8 ml en is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister met een tweede schap (met nail art) van Essence.

Het kwastje is (volgens mij) hetzelfde als die van de colour & go lakjes van Essence: smal en soepel. De nagellak brengt door het fijne kwastje  en de dunne structuur precies en gemakkelijk aan op je nagels.

Let bij het aanbrengen van een crackle nagellak goed op dat de onderste laag/lagen goed droog zijn. Anders crackled namelijk de gekleurde nagellak ook mee en krijg je enorme hopen nagellak en delen waar geen nagellak meer zit.. Ik spreek uit ervaring!

Omdat het kwastje vrij smal is breng ik de top coat in twee strijkjes aan op mijn nagels (één voor iedere helft): in totaal maar één laagje dus. De nagellak scheurt al vrij snel na het aanbrengen. Als je twee laagjes aanbrengt scheurt de nagellak bijna niet meer, dus probeer in één keer (okay, in twee keer in mijn geval dus) de top coat aan te brengen voor het beste effect.

De nagellak die ik onder de top coat draag is Catrice Raspberry Fields Forever (360).

De tweede nagellak heb je misschien al eens voorbij zien komen. De kleur heeft nummer 001 en komt uit de ‘Crackled Nails Topping’ lijn van Impulss.

Het flesje kost rond de 5 à 6 euro (6,5 ml) en is verkrijgbaar bij Kruidvat, Trekpleister, ICI Paris XL, DA, Douglas en DIO.

Ik was niet persé op zoek naar een crackle nagellak, maar toen ik dit flesje zag kon ik hem niet laten staan. Helaas brengt de top coat niet fijn aan door het stijve kwastje en de stroperige, dikke nagellak.

Bij het aanbrengen komt er een enorme druppel van het kwastje af die totaal niet uit te smeren is. Hierdoor komt het bij mij regelmatig voor dat er verschillende soorten scheuren op één nagel zitten. Een dikke laag crackle nagellak scheurt namelijk in dikkere brokken dan een dunne laag die in smalle strookjes scheurt. Ik vind het mooiere als het allemaal ongeveer gelijk is, maar dit is moeilijk waar te maken met deze nagellak van Impulss.

Let vooral niet op mijn wijsvinger.. Je keek of niet! ;)

Het eindresultaat na het gehannes met de nagellak mag er zeker wezen, want de lak is over het algemeen vrij egaal gescheurd. Het was je misschien al opgevallen, maar op mijn middel- en ringvinger zie je in het midden dunnere strookjes gescheurde nagellak. Dit komt dus door de niet easy te verdelen druppel nagellak: bij de aanzet (nagelriem) zijn de scheuren dikker dan richting de uiteindes.

Op mijn pink en ringvinger: Essence Crack Me! Black (01) en op mijn middel- en wijsvinger: Impulss 001. De nagellak die ik onder de top coat draag is Catrice ACid/DC (810).

De twee lakjes scheuren op een andere manier zoals je ziet en ik moet eerlijk zeggen dat ik niet kan kiezen! De nagellak op mijn middelvinger vind ik het mooist, maar als je de lak van Essence wat dikker aan zou brengen heb je waarschijnlijk hetzelfde effect. Beide drogen mat op, maar met een (gewone) top coat is dit zo opgelost!

Als ik kijk naar hoe de nagellak aanbrengt, het effect en de prijs zal ik zeker kiezen voor het lakje van Essence!

Wat vind jij van crackle nagellak?

Posted on 15 April, 2012 in Uncategorized0 reacties