Hema Base Coat, Etos Nail Hardener en Catrice Top Coat - Lovelacquer.nlLovelacquer.nl

In deze post ga ik een aantal producten toelichten die je kunnen helpen bij het mooi houden van je nagels en nagellak, namelijk een base coat, nail hardener en top coat.

Hema Base Coat (06)

Een simpele base coat om mijn nagels te beschermen tegen het verkleuren. Het lakje kostte € 2,25 voor 11 ml en ik vond hem daarom het proberen wel waard. De lak heeft een melkwitte kleur wat niet erg is, omdat je hem toch niet ziet als er een kleur overheen zit.

Op een vage manier bracht het kwastje bij mij vaak te veel lak aan, waardoor er een dikke laag ontstaat en je langer moet wachten met aanbrengen van een kleurtje. Om deze reden laat ik hem vaak in de kast staan en pak ik sneller de Nail Hardener van Etos. Mijn nagels verkleurden met deze base coat wel een beetje, maar ik denk dat dit bij erg donkere kleuren niet te voorkomen is.

Etos Nail Hardener (003)

Een nail Hardener versterkt je nagels (wat een verrassing) en gaat het splijten en inscheuren van je nagels tegen. Daarnaast stimuleert het de nagelgroei en geeft het lakje een glanzend en verzorgd effect. De nagellak is kleurloos en heeft kleine glitters, waardoor hij ook mooi is om alleen te dragen.

Bij veel nail hardeners is het de bedoeling dat je een korte tijd (bijvoorbeeld twee weken) de nagellak iedere dag aanbrengt, waardoor je nagels harder worden. Zelf gebruik ik hem ter bescherming van mijn nagels onder een kleurtje. Ik merk dat hij hier niet helemaal voor bedoeld is, omdat mijn nagels iets of wat sneller verkleuren.De lak pak ik regelmatig en ik merk dat als ik hem gebruik mijn nagels zeker wat harder zijn. Daarnaast breken mijn nagels minder snel waardoor het langer duurt voordat de nagellak begint te chippen. Wat de prijs van deze nail hardener (6 ml) was weet ik niet meer, maar ik verwacht rond de drie à vier euro.

Catrice Nail Expert Up To 10 Days Top Coat (ultra long lasting)

Een top coat hoeft wat mij betreft niet veel te kunnen: snel drogen en mijn nagellak beschermen. Volgens de verpakking zou de lak ervoor zorgen dat de nagellak tot tien dagen zou blijven zitten. Net als bij Bourjois 10 Days moet je hem hierbij een beetje helpen door iedere twee à drie dagen een nieuwe laagje aan te brengen. Na ongeveer drie dagen beginnen mijn nagels meestal wel te chippen (zonder top coat soms nog dezelfde dag..) en haal ik het kleurtje er vaak weer af.

Als ik deze top coat opnieuw aanbreng (en ik heb nog geen chips) lijkt het alsof ik mijn nagels net helemaal opnieuw heb gelakt! Deze top coat laat je nagels namelijk glimmen, maar niet té en ik vind het een mooi ‘afgemaakt’ effect geven aan je nagels. Deze nagellak van Catrice koop je voor € 1,99 (12 ml). Ik ben fan!


Posted on 2 February, 2012 in Beauty, Nagels, Review
Tags: , ,0 reacties

CommentLuv badge